Massage en kanker zijn twee dingen waarvan je in eerste instantie zou denken dat deze niet bij elkaar horen. In het algemeen wordt zelfs aangegeven dat kanker een contra-indicatie is bij een massage.
Toch blijkt uit een onderzoek dat mensen met kanker wel degelijk veel profijt kunnen hebben bij een massage in deze heftige periode.
Doordat steeds meer mensen te horen krijgen dat zij kanker hebben ben ik me gaan specialiseren in deze bijzondere massagetechniek bij Helder & Kadira voor Massage bij Kanker.
Hier heb ik kennis opgedaan over de ziekte kanker, de behandelingen en de mogelijke bijwerkingen. Tijdens deze ziekteperiode ligt [en begrijpelijk] veel nadruk op het deel van het lichaam dat aangedaan is, waardoor u bijna zou vergeten dat uw lichaam gezonde delen heeft. Het is juist zo belangrijk met deze delen in contact te blijven. De lichte massage wordt door middel van rustige en ontspannen aanrakingen gegeven, aanraking met aandacht, even geen medische aanraking.
Hierdoor kunt u beter ontspannen, kan men pijnverlichting ervaren en zult u beter slapen. Klachten als misselijkheid, vermoeidheid, angst, eenzaamheid kunnen eveneens verminderen omdat u zich beter voelt.

Wat is de werkwijze:
Voorafgaand aan de 1e massage ontvangt u een vragenformulier, deze kunt u thuis in alle rust invullen om zo belangrijke informatie te verzamelen.
Omdat het lichaam al zo hard werkt tegen de ziekte en medicatie zal het massageplan speciaal voor u aangepast worden aan de fase van de behandeling, symptomen en de bijwerkingen.
De massage kan variëren van 15 tot 30 minuten, dit hangt af van de situatie en conditie van het lichaam, want deze mag niet nog meer uit balans gebracht worden. Bij elke volgende massage zullen we een korte evaluatie bespreken om een zo goed mogelijke massage te blijven geven.
Massage bij kanker is altijd ter ondersteuning van een reguliere behandeling. Overleg altijd eerst met uw behandelende arts. Indien van toepassing wordt er uiteraard rekening gehouden met zijn voorschriften.

In elke behandelfase van de ziekte kan Massage bij Kanker worden toegepast.
Voorafgaand aan het behandeltraject:
De massage heeft een ondersteunend en versterkend effect, zowel lichamelijk en geestelijk. Dit draagt bij aan een optimale start van de reguliere behandeling.
Tijdens het behandeltraject:
Wanneer je chemotherapie, bestralingen, hormoontherapie en/of andere behandelingen ondergaat werkt de massage ondersteunend en ontspannend. Na het behandeltraject:
Als je na de behandeling terug moet voor controle in het ziekenhuis, kan dit spanning en onzekerheid met zich meebrengen. Massage kan in deze fase ondersteunen.
Als je niet meer beter wordt:
Juist in deze tijd kan een rustige en zachte aanraking als zeer prettig worden ervaren. De massage in deze fase brengt ontspanning, pijnverlichting en rust.

Massage bij kanker geeft geen genezing, maar kan een bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw leven.

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel