De voetreflexzonemassage is een eenvoudige, ontspannende en effectieve behandelmethode. Het is als geneeswijze al eeuwen bekend.

De voetreflexzonemassage gaat uit van bepaalde reflexzones op de voeten die via energiebanen in verbinding staan met verschillende organen, zenuwen en klieren, ze vormen een miniatuur kaart van ons hele menselijke lichaam. Deze massage activeert en ondersteunt het, van nature in iedereen aanwezige, zelfherstellend vermogen. de levensprocessen weer in balans gebracht worden.
Door zachte massage van de voeten en een verfijnde druk uit te oefenen
op bepaalde zones kunnen aanwezige blokkades die gezondheidsproblemen veroorzaken verminderen zodat de levensprocessen weer in balans gebracht worden.

De behandeling:
Bij de eerste afspraak worden beide voeten onderzocht, hiervan wordt een overzicht gemaakt. Dit is om de conditie te bepalen en om te constateren waar blokkades of verstoringen zich kunnen bevinden.
Overleg altijd eerst met uw huisarts of specialist als u twijfelt of deze
vorm van massage geschikt is voor u. De voetreflexzonemassage kan geen vervanging zijn van de reguliere zorg maar is een mooie en zinvolle aanvulling. In sommige situaties kan het zijn dat bijvoorbeeld het gebruik
van medicatie (naar beneden) kan worden bijgesteld.
Na de behandeling:
Na de behandeling is het goed om veel water of kruidenthee (zonder suiker) te drinken om zo het lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren. Afhankelijk van de persoon en zijn gesteldheid kunnen tijdens en na de behandeling reacties optreden, zoals meer transpireren of een donkere urine. Deze eventuele bijwerkingen zijn niets om ongerust over te worden, want
het betekent dat er een proces in uw lichaam in gang is gezet om
afvalstoffen kwijt te raken en blokkades op te heffen.

De massage kan verschillende doelen hebben:
Ontspannende massage:
Uw voeten dragen u letterlijk door het leven, waarbij ze vaak zijn
weggestopt in verkeerd schoeisel. Ook voeten hebben de behoefte om te ontspannen, te ademen en van bloed en energie voorzien te worden.
Uw voeten worden geheel gemasseerd waarna deze warm en soepel aan voelen.
Voetreflexzonemassage:
Bepaalde delen van de voet worden in bijzonder gemasseerd, achtergrond is dat die delen van uw voet in verbinding staan met andere delen van uw lichaam. Kunt u bijvoorbeeld niet lang op uw buik liggen en heeft u last van uw nek en schouders, dan is deze massage een prima manier om, via uw voeten, de nek en schouders te behandelen.

‘Sta eens stil’ bij wat uw voeten u te vertellen hebben .......

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel