De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Met deze methode kunnen een groot aantal rug- en nekklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, opgelost worden.
Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte.
Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt de wervelkolom in een andere houding.

De Dornmethode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. Wanneer er een beenlengteverschil is, ontstaat bekkenscheefstand en hieruit ontstaan vaak verschuivingen van wervels. Beenlengteverschil komt zeer veel voor en kan ontstaan doordat de kop van het bovenbeen uit de heupkom schuift. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde houding, bijvoorbeeld bij zittend werk waarbij men veel met de benen over elkaar geslagen zit of bij veelvuldig of langdurig autorijden.
Maar ook een val, "vertillen" of een misstap kunnen hiertoe leiden. De Dornmethode kan onder ander worden toegepast bij: nek-, schouder-, (lage) rug-, heup- en bekkenklachten, (spannings)-hoofdpijn of migraine.

De behandeling
Eerst wordt onderzocht of er sprake is van beenlengteverschil. Indien dat het geval is, wordt dit op eenvoudige wijze gecorrigeerd. Hierna worden het bekken en de wervelkolom tot en met de nek gecontroleerd en worden zo nodig de wervels één voor één gecorrigeerd met zachte druk.
De Dornmethode is mild en ongevaarlijk omdat de correctie plaatsvindt terwijl de spieren door het pendelen met een arm of been zo in beweging wordt gebracht. Daardoor hoeft er slechts een lichte druk te worden uitgeoefend en wordt er niet "gekraakt" of "gemanipuleerd".
De gewrichten en wervels worden tijdens de beweging van de cliënt op hun plaats teruggeschoven zonder dat pezen en spieren overrekt worden. Tegelijk maakt dit het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt.
Door scheefstand van een of meerdere wervels worden de spinale zenuwen die uittreden belemmerd in hun functie, naast pijn kan dit klachten geven in de hiermee samenvallende segmentale zones. Bij de Dornmethode wordt geprobeerd een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren, waardoor de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen.
Deze therapie wordt in 5 of 6 behandelingen uitgevoerd, die wekelijks en daarna 2 wekelijks worden toegepast. Door het combineren van de Breussmassage met de Dornmethode zorgt deze behandeling voor een goed en ontspannen resultaat en betere doorbloeding in de ruggegraat.

Contra-indicaties
Een basisvoorwaarde voor elke behandeling is dat u zelfstandig moet kunnen staan en lopen en moet kunnen plaatsnemen op de massagetafel. Dit is nodig omdat de behandeling plaatsvindt terwijl u bepaalde bewegingen maakt en u na de behandeling de zelfhulpoefeningen moet kunnen uitvoeren.

Na de behandeling
Er kan gedurende enkele dagen wat spierpijn optreden op die plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet wennen aan de gecorrigeerde stand. Het is belangrijk om na de behandeling gedurende 2 tot 3 dagen zware inspanning (tillen, zelfs sporten) te vermijden. Het lichaam moet wennen aan de nieuwe stand en spieren, pezen en andere weefsels moeten hun nieuwe balans vinden. Het helpt hierbij om voldoende te drinken (water en kruidenthee) zodat de afvalstoffen die los zijn gekomen uit de weefsels afgevoerd kunnen worden.

Dorntherapie voor het opheffen van gewrichtsblokkades.

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel