De definitie van sportmassage luid: Een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te voelen.

Is sportmassage alleen voor sportbeoefenaars?
In de huidige maatschappij worden hoge eisen aan ons gesteld.
Bij stress (met andere woorden hoge lichamelijke en psychische belasting) ontwikkelen zich dikwijls lichamelijke klachten.
Of we bewegen ineens te veel, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook op het werk of thuis, waardoor spierpijn en blessures het resultaat zijn. Wanneer het lichaam hier zelf niet voldoende van herstelt, kan overbelasting het gevolg zijn.
Bij herkenning hiervan, kunnen toename van klachten voorkomen worden. (Sport)inspanningen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Met sportmassage passen we strijkingen en knedingen toe, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren en om nadelige gevolgen van de (sport)inspanningen weg te nemen. De huid en spieren raken beter doorbloed en strakke, stijve spieren worden soepeler en ontspannen. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Wat is het doel van een sportmassage?
Een sportmassage wordt ook gegeven voor het beoefenen van een sport om de spieren te activeren en te stimuleren (een massage is niet bedoeld als vervanging van een warming-up). Sportmassage heeft een breed scala van aangrijpingspunten en is van nut voor iedereen die zichzelf blootstelt aan fysieke en zelfs psychische belasting (dus ook niet-sporters).
• Preventief > de kans op blessures ten gevolge van (sport)inspanningen te verkleinen.
• Preparatief > het lichaam voor te bereiden op een specifiek te leveren (sport)inspanning. De doorbloeding van spieren wordt verbeterd en de stofwisseling verhoogt.
• Curatief >  ter bevordering van herstel na een (sport)inspanning, hierbij worden spieren ontwaterd en afvalstoffen afgevoerd met als resultaat pijnvermindering en/of vermoeidheidsbestrijding.

Sportmassage: een sneller herstel van het lichaam voor een steeds betere prestatie.

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel