Wat doet een ontspanningsmassage met uw lichaam?
De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om u tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.
Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid. Het stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.
Drink daarom ook altijd water na een massage, dit helpt het lichaam de afvalstoffen af te voeren.

Wat is het effect van een ontspanningsmassage?
Bij een massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Veel klachten door oververmoeidheid, stress of verkeerde houding worden verlicht of opgeheven.
Effecten die u mag verwachten:
• ontspanning 
• vermindering van pijnlijke/stijve spieren
• verhoogde belastbaarheid in uw dagelijks leven
Bij de ontspanningsmassage worden vooral de rug, nek en de schouders behandeld, doordat hier de meest vastzittende spieren en spanningsklachten zitten van het lichaam. Het is geen massage waarbij een bepaalde spier of gewricht behandeld wordt, zoals bij sportmassage. Door u bewust te maken van wat u in uw lichaam voelt, kunnen spanningen en stress verminderen en voelt u zich blijer en energieker, massage helpt lichaam en geest te ontspannen. Het is misschien wel ‘de oudste’ vorm van genezen.

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld?
Voelt u uzelf wel eens uitgeblust of vermoeid?
Heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek?
Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt.
Ook als u prima in uw vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil [laten] verzorgen.


Luister naar uw lichaam, dat is uw beste adviseur.

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel