Fibromyalgie betekent letterlijk vanuit het latijn: pijn in bindweefsel en spieren. Het is een chronisch pijnsyndroom, dat te vergelijken is met zware spierpijn over het hele lichaam die zich bevindt in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen. Dit kan tevens gepaard gaan met klachten als slaapstoornissen, (extreme) vermoeidheid, hoofdpijn, spierstijfheid, concentratiestoornissen en ook darmklachten.
Elke fibromyalgie patiënt is gebaat met pijn- en stressverminderende behandelingen ondanks de uiteenlopende en variërende symptomen die per persoon kunnen verschillen. Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage één van de gunstigste behandelingen is voor fibromyalgie patiënten. We willen het zelfgenezend vermogen activeren. Hierdoor gaat het lichaam zelf stoffen aanmaken om de pijn te verlichten. Het gaat daarbij om vrij eenvoudige technieken, waarbij je ook het meridiaanstelsel beïnvloedt, waardoor de energie weer gaat stromen.
Doordat de meeste pijn vaak in de nacht is, slapen patiënten slecht of helemaal niet en komt het lichaam niet tot rust, zodat het lichaam zich niet kan herstellen. Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen. Bijkomende effecten zijn:
• Versterking van lymfesysteem
• Verlichting van spierkrampen
• Verlaging van de bloeddruk
• Verbeterde opname van zuurstof in de spieren
• Verbetering van het bewegingsapparaat
• Vrijkomen van de natuurlijke pijnstiller ‘Endorfine‘

Hoe ziet een behandeling eruit?
Fibromyssage wordt in 2 verschillende massages aangeboden:

Pijnklachten bestrijden:
Tijdens deze massage staat het verlichten van de pijn voorop, op de locaties die u op dat moment aangeeft. De eerste twee behandelingen kunnen extra pijn opleveren, soms zelfs spierpijn. Tijdens de massage wordt het bindweefsel tot rust gebracht en worden gespannen en stramme punten verlicht. Ook wordt door middel van post-isometrische spierontspanningsoefeningen ontspanning in de spieren gebracht.

Ter bevordering van de slaap:
Doel van deze massage is het activeren van het parasympatische gedeelte van het zenuwstelsel, is dat gedeelte van het zenuwstelsel dat het meest actief is als we rusten en/of slapen. Het is een langzame, ritmische massage. Uiteraard is het voor deze slaapmassage van belang om hiervoor in de avond af te spreken. Zodat u daarna lekker ontspannen naar huis kunt gaan voor een goede nachtrust. Uit de praktijk blijkt dat met één behandeling de slaapproblemen nog niet zijn opgelost

Het is belangrijk de visuele cirkel te doorbreken.

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel