De internationaal bekende Amerikaanse massagetherapeut Charles Wiltsie is degene die de Lypossage heeft ontwikkeld. De massagetherapeut heeft zijn therapie uitgewerkt als alternatief voor de chirurgische ingreep liposuctie.

Wat doet Lypossage?
Bij Lypossage wordt gebruik gemaakt van technieken uit de bindweefselmassage en lymfedrainage. Niet alleen wordt de doorbloeding bevorderd, het lichaam wordt “gereinigd” door opgehoopt vet en vocht los te maken en af te voeren. Het effect daarvan is dat de verslapte huid gladder en strakker aanvoelt, doordat verklevingen en afvalstoffen verdwijnen.
De massage heeft een ontslakkende werking, waardoor de huidomvang geringer wordt. Lypossage wordt de figuurcorrigerende massagetherapie genoemd.

Waarom heb ik panniculose (ook wel sinaasappelhuid/cellulite)
Het vetweefsel in ons lichaam heeft een beschermende functie, maar is ook een opslagplaats van veel (ook niet afbreekbare) afvalstoffen. Deze dikke laag met een slechte stofwisseling heeft een zeer trage bloedcirculatie en voelt daarom ook koud aan.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Lypossage is een manuele techniek die bestaat uit intensieve handgrepen welke worden uitgevoerd op plaatsen van het lichaam waar de vetophoping zich bevindt. De eerste keren kunnen deze behandelingen behoorlijk
gevoelig zijn maar dat vermindert na enkele keren.
We onderscheiden de volgende zones:
• Zone I: buik, billen, bovenbenen (voor- en achterzijde)
• Zone II: rug, borstgedeelte en armen

Werkwijze
Deze massage dient wel in kuurverband uitgevoerd te worden, 10 behandelingen in een periode van 5 weken. Voordat met de behandeling begonnen wordt, heeft u eerst een intakegesprek, uitleg van de
behandeling en adviezen voor het verkrijgen van een optimaal resultaat.
Vervolgens worden alle vervolg afspraken vastgelegd.
Na 6 behandelingen wordt het resultaat merkbaar.

Voeding en beweging
Wij zijn als Lypossage-therapeut geen diëtist en kunnen slechts een algemeen voedingsadvies geven.
Een gezond eetpatroon en minimaal 1,5 à 2 liter water of groene thee zonder suiker drinken per dag hoort hierbij. Bewegen, zoals fietsen, wandelen en andere sportactiviteiten vormen een must voor het lichaam.

© 2020 - 2021 massagepraktijkbodytime.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel